KORTINGSKAARTEN  OPENBAAR  VERVOER

Op vertoon van uw kortingskaart wordt er korting verleend door de NMBS, VVM-De Lijn en SRWT/TEC.

Raadpleeg het reglement 'reducties openbaar vervoer voor grote gezinnen'

We krijgen 4 types van kaarten:

  • Type 039: kortingskaart 6-12 jaar (geldig vanaf aanvraag tot 31/12 van het jaar dat het kind 12 wordt)
  • Type 042: kortingskaart 12-18 jaar (geldig vanaf aanvraag tot 31/12 van het jaar dat de jongere 18 wordt)
  • Type 040: kaart voor ouders die levenslang recht (telkens in een vaste periode van 5 jaar geldig) hebben op een kortingskaart
  • Type 041: tijdelijk recht jaarkaart (één jaar geldig tot 31/12 van het jaar van aanvraag)

Als gezin betaalt men  voor de aanvraag van de kortingskaarten €6 per aanvraag aan de plaatselijk afgevaardigde. De kaarten worden éénmaal ze klaar zijn aan het gezin bezorgd. 

Wie  zijn kortingskaarten  wenst te vernieuwen, gelieve contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de lijst van de afgevaardigden kortingskaarten klik je hier...

Voor de lijst van de afgevaardigden NMBS-passen klik je hier...

Achtergrondinformatie

Sinds eind 2006 is er een  nieuw reglement van kracht waardoor meer gezinnen van de korting op het openbaar vervoer kunnen genieten. Alle kinderen die  in het  gezin geboren werden (ook indien overleden) tellen mee. Kinderen met een handicap van 66 procent tellen dubbel. Naast gehuwden mogen nu ook samenwonenden met drie of meer eigen kinderen (van één van de partners of van beiden) een kortingskaart aanvragen.

De kaarten zelf wijzigen ook grondig van uitzicht. Eén van de voornaamste nieuwe regelingen is dat de kortingskaarten 2008 niet meer in handschrift kunnen worden aangemaakt. Ze moeten op beveiligde en geplastificeerde kaarten worden afgedrukt. Het voordeel is dat de kaarten voor de kinderen langer geldig zijn. De plaatselijke afgevaardigde stuurt alle gegevens door en de gezinsbond kijkt voor het drukken van de kaarten.